Inkas
Kulinaria
CHIPSY Z BATATÓW

IMG_6617

Jak się macie Moi Mili w tym trudnym czasie? Mam nadzieję, że zgodnie z zaleceniami spędzacie czas w domu. Ja okres obowiązkowego pozostania w mieszkaniu postanowiłam spędzić częściowo w kuchni… dla odmiany. Nadrobię też filmowe zaległości, obejrzę on-line spektakle teatralne, przeczytam książki, które wołają do mnie z biblioteczki…  Najważniejsze jednak to to, że spędzę jakościowo czas z synami.

Macie ochotę na dobry film? Na pewno! A na coś do chrupania? Proszę bardzo…

Mega proste w przygotowaniu i pycha w smaku chipsy z batatów.

Przepis jest prosty jak budowa młotka.

Kroisz obranego batata w cieniuteńkie plastry, skraplasz oliwą, posypujesz solą morską i rozmarynem (albo innymi ziołami). Wstawiasz do rozgrzanego do 180*C piekarnika na 15 minut!

Smacznego!!!!

Zamieść komentarz

Imię*
E-mail*
Strona