Inkas
Kulinaria
FAST FOOD W WERSJI SLOW

IMG_5191 IMG_5215 Zrzut ekranu 2018-10-09 o 16.33.42

 

 

Kto nie lubi od czasu do czasu zjeść hamburgera? A tym bardziej cheeseburgera! Ponieważ w naszym domu wolimy raczej slow niż fast food postanowiłam przygotować przepis na zdrowego burgera.

Potrzebujesz:

  • 2 bezglutenowe bułeczki z sezamem
  • 20 dag wołowiny (najlepiej z certyfikowanej hodowli)
  • sałatę rzymską
  • pomidor
  • cebula czerwona
  • papryka
  • ser Burger&Toast od Hochland
  • majonez i ketchup dla smaku

 

Co robić:

  • mięso podziel na dwie porcje, dopraw, uformuj placki i podsmaż na oliwie z oliwek po max 1 min. z każdej strony, połóż ser i zostaw na patelni około 30 sekund
  • bułki przekrój na połowę i podsmaż środki na maśle
  • posmaruj majonezem, przełóż warzywami,
  • połóż mięso z serem

 

Smacznego!!!!

Zamieść komentarz

Imię*
E-mail*
Strona