Inkas
Kulinaria
Faszerowany bakłażan

img-20161031-wa0026 img-20161031-wa0025 img-20161031-wa0024-1

Kiedy w lodówce zostaje trochę wczorajszej kolacji, makaron się chwilowo przejadł, a organizm woła o świeże warzywo to wtedy faszeruję. Tym razem nie ziemniaki, ale bakłażana. Wyszło równie pysznie.

Składniki:

  • bakłażan
  • czosnek
  • mięso mielone
  • sok pomidorowy
  • pieczarki
  • świeża bazylia

Przygotowanie:

  • Bakłażana myjemy i kroimy na połowę. Wydrążamy środki bakłażana a miąższ kroimy w drobne kawałki.Środki bakłażana napełniamy przygotowanym wcześniej farszem (przepis na farsz możecie zobaczyć TUTAJ )
  • Piekarnik rozgrzewamy do 200°C. Wstawiamy naczynie z ziemniakami i pieczemy przez 10–15 minut.
  • Po upieczeniu mozna polać odrobiną naturalnego jogurtu i posypać świeżą bazylią.

Zamieść komentarz

Imię*
E-mail*
Strona