Inkas
Kulinaria
GULASZ RYBNY Z CIECIERZYCĄ

 

 

Tego dania nie powstydzi się żadna Pani Domu. Może stanowić doskonałą potrawę na uroczystą kolację, obiad, czy spotkanie z przyjaciółmi. Szczególnie teraz, kiedy pogoda nas nie rozpieszcza.

IMG_3515 IMG_3514 5e04af14-d585-4b4a-a678-1d16dc88cf14

Składniki:

  • 30 dkg fileta z dorsza
  • 30 dkg fileta ryby maślanej
  • 30 dkg tuńczyka
  • 8 krewetek XL
  • 1 cebula czerwona
  • 1 papryka
  • 4 ząbki czosnku
  • 2 szklanki bulionu
  • 1/3 kostki masła
  • słoik ciecierzycy
  • kolendra
  • ziele angielskie
  • sól
  • pieprz
  • przyprawa do potraw z ryb

 

Przygotowanie:

  • Na maśle podsmaż rozgnieciony czosnek i posiekaną drobno cebulę. Dodaj pokrojone na kawałki ryby i krewetki w całości. następne dodaj posiekaną na drobno paprykę. Podsmaż całość na małym ogniu ciągle mieszając. Zalej całość bulionem, dodaj sól, pieprz, ziele angielskie, przyprawę do ryb i duś pod przykryciem około 30-40 minut, co jakiś czas mieszając.
  • Następnie dodaj posiekaną kolendrę i gotuj bez przykrycia kilka minut. Dodaj ciecierzucę i gotuj jeszcze kilka minut całość, co jakiś czas mieszając.
  • Podaj na talerz i dodaj odrobinę świeżej kolendry lub natki pietruszki.

Smacznego!

Zamieść komentarz

Imię*
E-mail*
Strona