Inkas
Kulinaria
KREWETKI Z FASOLKĄ BABY

IMG_6793 IMG_6786 IMG_6785

Jak się macie? Mam nadzieję, że wskakujecie na bloga co dzień i czerpiecie inspirację. Dziś przepis na pyszne danie z krewetkami, fasolą baby, pieczarkami i makaronem ryżowym.

 

Składniki:

  • 1/2 kg krewetek
  • 200g fasolki baby
  • 5 pieczarek
  • puszka mleka kokosowego
  • pasta Tom Kha
  • 4 ząbki czosnku
  • oliwa z oliwek
  • kolendra
  • opakowanie makaronu ryżowego
  • sólo i pieprz do smaku

Przygotowanie:

  • Na rozgrzaną oliwę wrzuć pokrojone w plasterki ząbki czosnku i pokrojone pieczarki. Czekaj aż się zarumienią. Dorzuć krewetki i pokrojoną na kawałki fasolę. Mrożone krewetki odpuszczą wodę, a jeśli masz świeże dolej pół szklanki wody i duś całość około 15 minut.
  • zalej całość mlekiem kokosowym, dodaj pastę i duś kolejnych 15 minut. Dodaj posiekaną kolendrę. Jeśli sos jest zbyt rzadki możesz dodać łyżkę masła. Przypraw do smaku.
  • Makaron ryżowy gotuj przez 5 minut, ugotowany wrzuć do potrawki i wymieszaj.
  • Podaj danie z odrobiną orzeszków pini.

Pycha!!! Smacznego!!!

Zamieść komentarz

Imię*
E-mail*
Strona