Inkas
Kulinaria
NUTELLA BANANOWA

IMG_6688                 aa67a391-02e0-41e4-a07c-9b6921f8748b

Hej Kochani! Jak się macie? Dziś podam przepis na domowej roboty nutellę z bananów, która pasuje idealnie do naleśników i owoców. Większość z nas może pospać ostatnio trochę dłużej, ale namawiam do wstania odrobinę wcześniej od dzieci i przygotowanie im pysznego, pożywnego śniadania.

 

Składniki na nutellę:

  • dwa banany
  • cukier trzcinowy, biały, ksylitol, kokosowy – jaki macie w domu i jaki lubicie, ilość wedle uznania
  • 2 łyżki kakao
  • kilka kropli cytryny lub limonki

Przygotowanie:

  • Banany rozgniatamy w rondelku, dodajemy cukier (ja dwie łyżeczki), podgrzewamy, następnie dodajemy kakao, kropelki cytryny i miksujemy. Proste jak zawsze, ale pycha!

I małe P.S.

Do części naleśników dodałam kurkumy, która zwiększa odporność!

Na zdjęciach wersja dla dzieci i ta dla mnie, bardziej dopracowana :)

Zamieść komentarz

Imię*
E-mail*
Strona