Kulinaria
PIZZA ZAJĄCA Z JAJKIEM

Żebyście nie myśleli, że tylko witaminy mi w głowie. Lubię czasem zrobić pizzę, na której dużo się dzieje. Taka wariacja nadaje się idealnie na spotkanie z przyjaciółką.

Składniki:

  • spód do pizzy bezglutenowy
  • sos pomidorowy z bazylią i oregano
  • 10 dag sera żółtego
  • 10 dag szynki
  • 2 pomidory
  • 10 małych pieczarek
  • pół cebuli czerwonej
  • 1 camembert
  • 1 jajko
  • bazylia

Przygotowanie:

  • spód pizzy posmaruj sosem, posyp serem, połóż szynkę. Pieczarki umyj, obierz, pokrój i razem z pokrojoną cebulka podsmaż 5 minut na maśle. Ułóż pomidory i pieczarki tak, by stanowiły zaporę dla surowego jajka, które wbij na środku. Połóż pokrojony w plastry ser camembert.
  • Włóż do piekarnika rozgrzanego do 180*  na 10-12 minut (obserwuj jajko, by zbytnio się nie ścięło, cała zabawa polega na tym, że w środku jest w formie płynnej).
  • Po wyjęciu połóż świeżą bazylię.
  • Jedz i rozmawiaj z przyjaciółką :) (chociaż mama mówiła, ze przy jedzeniu się nie gada!)

Kisses!

P.S. Przepraszam, ze tylko jedno zdjęcie. Tak się zagadałam z moją psiapsiółką, że zapomniałam o ich robieniu <3

Zamieść komentarz

Imię*
E-mail*
Strona