Żebyście nie myśleli, że tylko witaminy mi w głowie. Lubię czasem zrobić pizzę, na której dużo się dzieje. Taka wariacja nadaje się idealnie na spotkanie z przyjaciółką.
Składniki:
- spód do pizzy bezglutenowy
- sos pomidorowy z bazylią i oregano
- 10 dag sera żółtego
- 10 dag szynki
- 2 pomidory
- 10 małych pieczarek
- pół cebuli czerwonej
- 1 camembert
- 1 jajko
- bazylia
Przygotowanie:
- spód pizzy posmaruj sosem, posyp serem, połóż szynkę. Pieczarki umyj, obierz, pokrój i razem z pokrojoną cebulka podsmaż 5 minut na maśle. Ułóż pomidory i pieczarki tak, by stanowiły zaporę dla surowego jajka, które wbij na środku. Połóż pokrojony w plastry ser camembert.
- Włóż do piekarnika rozgrzanego do 180* na 10-12 minut (obserwuj jajko, by zbytnio się nie ścięło, cała zabawa polega na tym, że w środku jest w formie płynnej).
- Po wyjęciu połóż świeżą bazylię.
- Jedz i rozmawiaj z przyjaciółką (chociaż mama mówiła, ze przy jedzeniu się nie gada!)
Kisses!
P.S. Przepraszam, ze tylko jedno zdjęcie. Tak się zagadałam z moją psiapsiółką, że zapomniałam o ich robieniu <3