Inkas
Kulinaria
ANANAS PIECZONY W MIĘTOWYM PESTO

IMG_2318  IMG_2319  IMG_2320

Nie masz czasu na wymyślny deser? Marzysz o zjedzeniu czegoś słodkiego, ale niezbyt kalorycznego? Ta przekąska jest boska i zaspokaja wszelkie zachcianki.

 

Składniki:

  • cztery plastry świeżego ananasa (3-4 milimetrów grubości)
  • łyżka miodu
  • świeża mięta
  • odrobina cukru

Przygotowanie:

  • Ananasa pokrój w plasterki (możesz też zrobić szaszłyk jeśli np. chcesz podać przekąskę gościom). Włóż do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni na około 8 minut.
  • W tym czasie poszatkuj mięte na drobne kawałki, dodaj łyżkę miodu i odrobinę cukru. Posmaruj upieczonego ananasa i włóż na kolejne 2 minuty do piekarnika.
  • Podawaj na ciepło lub zimno.

Smacznego!

komentarze
  • Joanna
    gru 19, 2015 (10:03)

    Pychota:)

  • Pati
    gru 27, 2015 (00:45)

    Wygląda zachęcająco!

Zamieść komentarz

Imię*
E-mail*
Strona