Inkas
Kulinaria
GROSZEK CUKROWY Z ANANASEM

12387761_10153182057976581_1084828239_n  10660413_10153182058056581_1757836328_n  12366910_10153182058091581_15124632_n

 

Wiem, wiem, zaraz pomyślicie, że nic nie robię innego, tylko wcinam ananasa. Otóż wyjątkowo mi smakuje w tym tygodniu i przypomina o lecie. Dzisiaj zaproponuję coś bardzo lekkiego, co zazwyczaj podaję do tuńczyka. Cudownie chrupki groszek cukrowy z ananasem i kiełkami. Boska przekąska na kolację.

Składniki:

  • 100g groszku cukrowego
  • garść mieszanki kiełków na patelnię
  • garść kiełków rzodkiewki
  • ćwiartka ananasa
  • sos sojowy
  • sos teriyaki
  • oliwa cytrynowa
  • sól
  • pieprz

Przygotowanie:

  • Groszek cukrowy gotuj w lekko osolonej wodzie około 7 minut. Powinien delikatnie zmięknąć, ale wciąż być chrupkim.
  • Ananasa pokrój w kostkę i razem z kiełkami na patelnię włóż na rozgrzaną oliwę cytrynową do woka. dodaj sosu sojowego i kilka kropli sosu teriyaki. Jak ananas zmięknie dosyć ugotowany groszek i przesmaż wszystko razem. dodaj odrobinkę pieprzu.
  • Podaj ze świeżymi kiełkami rzodkiewki.

Smacznego!

komentarze
  • Ania
    gru 19, 2015 (19:57)

    Pyszne ! Naprawdę polecam :)

  • Pati
    gru 27, 2015 (00:43)

    też spróbuję to zrobić :)

Zamieść komentarz

Imię*
E-mail*
Strona