Inkas
Gadżety
Gulasz wołowy pieczony z cukinią i ziemniakami

IMG-20160529-WA0012  IMG-20160529-WA0010  IMG-20160529-WA0015 (1)

IMG-20160529-WA0011

Ostatnio ponownie na moim stole zagościła wołowina. Ale cóż, nic nie poradzę że zarówno ja, jak i cała moja rodzina ją uwielbiamy. Tym razem zamiast szparagów – cukinia. I zapewniam was, że ta wersja również jest bardzo smaczna!

Składniki:

  • 300 g świeżej wołowiny
  • cukinia
  • 5 ziemniaków
  • kostka rosołowa

Przygotowanie:

  • Mięso myjemy i usuwamy żyłki. Wołowinę, cukinię oraz ziemniami kroimy w maleńkie kawałeczki. Przyprawiamy solą oraz pieprzem.
  • Do kubeczka wlewamy szklankę gorącej wody i wrzucamy kostkę rosołową. Mieszamy aż do rozpuszczenia.
  • Wołowinę, cukinię oraz ziemniaki wrzucamy do naczynia żaroodpornego i zalewamy przygotowanym wcześniej bulionem.
  • Wstawiamy do piekarnika na ok. 1,5 h w temp. 200 st. C.

Tutaj również użyłam fantastycznego naczynia ceramicznego od Zakładów Ceramicznych Bolesławiec. I dalej podtrzymuję swoje zdanie, że jest to najlepsze naczynie do zapiekania jakiego używałam.

Smacznego!

 

 

komentarze
  • evell
    cze 13, 2016 (03:50)

    Bardziej na zupke wyglada :)

Zamieść komentarz

Imię*
E-mail*
Strona