Inkas
Kulinaria
KOLOROWE FARFALLE TIGRATE Z GRUSZKĄ, SERKIEM MASCARPONE I SZYNKĄ PROSCIUTTO DI PARMA

12431753_10153190543926581_1777352581_n 12380013_10153190543911581_1386901064_n 12404311_10153190543901581_548330365_n

 

Przepis na danie pyszne, dla każdego i jak to mówią „na ostatnią chwilę”. Kocham połączenie gruszki i sera. Serek mascarpone jest słodkawy, ale w połączeniu z solą i pieprzem smakuje doskonale. Polecam na kolację, nawet w wypadku pojawienia się w progu niezapowiedzianych gości.

Składniki:

  • dwie słodkie, ale twarde gruszki
  • opakowanie serca mascarpone
  • 150g makaronu
  • 100g prosciutto di parma
  • sól i pieprz
  • oliwa z oliwek
  • parmezan

Przygotowanie:

  • Gruszkę pokrój w kosteczkę i smaż na oliwie około 5 minut.
  • Zmniejsz ogień i dodaj do gruszki serek mascarpone. Dodawaj partami ciągle mieszając, by serek nie przywarł do patelni. Dopraw solą i pieprzem.
  • Ugotuj makaron i wymieszaj z sosem.
  • Posyp parmezanem.

Smacznego!

komentarze
  • Pati
    gru 27, 2015 (00:39)

    coś innego na przekąskę

Zamieść komentarz

Imię*
E-mail*
Strona