Inkas
Kulinaria
Krewetki z cukinią i papryką

IMG_2951  IMG_2949  IMG_2856

 

Owoce morza jak mogliście się nie raz już tutaj przekonać goszczą na moim stole dosyć często. Do tego przepyszne, zdrowe, świeże warzywa (korzystajmy z nich ile tylko się da:) ) i bardzo smaczny obiad gwarantowany.

 

Składniki:

  • 2 garści krewetek
  • 3 ząbki czosnku
  • 2 cukinie
  • 1 papryka
  • oliwa z oliwek
  • łyżeczka masła
  • sól, pieprz, chili w proszku

Przygotowanie:

  • Czosnek pokrój na drobną kosteczkę i podsmaż na oliwie z oliwek.
  • Umyj krewetki w ciepłej wodzie, , wrzuć na patelnię i smaż z czosnkiem około 2 minuty. Dodaj łyżkę masła, pokrojoną w kostkę cukinię i paprykę i  dopraw solą i pieprzem.
  • Zagotuj makaron, dodaj do krewetek i duś wszystko razem około 10 minut.

Można podawać z bagietką albo makaronem.

Smacznego!

Zamieść komentarz

Imię*
E-mail*
Strona