Kulinaria
WĄTRÓBKA ZE SZCZYPIORKIEM, JABŁKIEM I PIETRUSZKĄ

12516453_10153347579651581_2099623771_n

Najtrudniejsze dla mam jest przekonanie pociech do tego, by skosztowały wątróbki. Mi się udało, bo zrobiłam wersję ze szczypiorkiem i jabłkiem neutralizując nie tylko smak, ale też komunikat.

Składniki:

  • kilogram wątróbki drobiowej
  • jedno twarde jabłko
  • łyżka masła
  • oliwa z oliwek
  • pęczek szczypiorku
  • pęczek natki pietruszki
  • sól i pieprz

Przygotowanie:

  • Umyj mięso, usuń zanieczyszczenia. Pokrój na małe kawałki. Jabłko umyj i pokrój ze skórką na małe kawałeczki. Pęczek szczypiorku podziel na dwie części. Obie pokrój.
  • Rozgrzej oliwę, wrzuć szczypior i jabłko. Podmaż około 3 minut. Dodaj łyżkę masła i mięso. Dopraw do smaku. Smaż wszystko na wolnym ogniu około 7 minut. Podlej odrobinę wodą, dodaj drugą część szczypiorku i duś przez 10 minut.
  • Podawaj z natką pietruszki.

Smacznego!!!

komentarze
  • Patti
    mar 19, 2016 (05:43)

    Uwielbiam watróbkę, ale dawno nie robiłam, przypomniałas mi i to w b.ciekawej wersji

  • Martynka
    kwi 08, 2016 (17:47)

    ałłłła aż slinka cieknie, jutro kupie produkty i zrobie wg Twojego przepisu

  • Jaroslaw Harold
    kwi 08, 2016 (23:45)

    Jak tak patrzę tutaj na te kulinaria to przypomina mi się że kiedyś podana na talerzu smażona wątróbka z ziemniakami z niewielkim dodatkiem surówki z tartej marchwii z jabłkiem była moim ulubionym daniem.
    A czy prawdą jest że podobno polskie gwiazdy ekranu mają całą nawałnicę- bardzo dużo dostają na swoje strony internetowe na Facebooka co tydzień, co miesiąc poprzez internet wiadomości od swoich sympatyków i fanów ??

Zamieść komentarz

Imię*
E-mail*
Strona