Bardzo mi miło, że śledzicie bloga i zaczynacie poznawać smaki, które lubię. Wczoraj ktoś poprosił o przepis na owsiankę. Podzielę się z Wami recepturą na prawdziwy zastrzyk zdrowej i dobrej energii – owsiankę na mleku migdałowym z masłem orzechowym, bananem i jagodami goji.
Składniki:
- pół szklanki płatków owsianych
- szklanka mleka migdałowego
- banan
- łyżka masła orzechowego
- łyżka jagód goji
- łyżeczka miodu lub syropu klonowego dla tych, którzy lubią słodszą wersję
Przygotowanie:
- Płatki owsiane zalać mlekiem migdałowym, ustawić na średnim ogniu i zagotować. Dodać łyżkę masła orzechowego i gotować kilka minut do miękkości, co jakiś czas mieszając.
- Pokroić banana, dodać do owsianki i posypać jagodami goji. Ci lubiący słodką wersję mogą śmiało dodać łyżkę miodu lub syropu klonowego.
Takie śniadanie dodaje sił na dobrych kilka godzin.
Smacznego!
Szkoda, że nie można zamieszczać zdjęć, bo zrobiłem sobie z melkiem krowim, nie miałem migdałowego. Nie wyszła mi taka ładna, ale naprawdę dobra. Pierwszy raz jadłem z masłem orzechowym. Fajne.
Dla tych, którzy lubią ‚egzotyczne klimaty’ proponuję jeszcze dodać wiórki kokosowe. Pozdrawiam i czekam na kolejne przepisy 😉
Zrobiłam dzisiaj na śniadanie pychota 😀