Kulinaria
ZASTRZYK ENERGII

Bardzo mi miło, że śledzicie bloga i zaczynacie poznawać smaki, które lubię. Wczoraj ktoś poprosił o przepis na owsiankę. Podzielę się z Wami recepturą na prawdziwy zastrzyk zdrowej i dobrej energii – owsiankę na mleku migdałowym z masłem orzechowym, bananem i jagodami goji.

Składniki:

  • pół szklanki płatków owsianych
  • szklanka mleka migdałowego
  • banan
  • łyżka masła orzechowego
  • łyżka jagód goji
  • łyżeczka miodu lub syropu klonowego dla tych, którzy lubią słodszą wersję

Przygotowanie:

  • Płatki owsiane zalać mlekiem migdałowym, ustawić na średnim ogniu i zagotować. Dodać łyżkę masła orzechowego i gotować kilka minut do miękkości, co jakiś czas mieszając.
  • Pokroić banana, dodać do owsianki i posypać jagodami goji. Ci lubiący słodką wersję mogą śmiało dodać łyżkę miodu lub syropu klonowego.

Takie śniadanie dodaje sił na dobrych kilka godzin.

Smacznego!

komentarze
  • Jerzy
    gru 11, 2015 (10:54)

    Szkoda, że nie można zamieszczać zdjęć, bo zrobiłem sobie z melkiem krowim, nie miałem migdałowego. Nie wyszła mi taka ładna, ale naprawdę dobra. Pierwszy raz jadłem z masłem orzechowym. Fajne.

  • Moni
    gru 12, 2015 (11:10)

    Dla tych, którzy lubią ‚egzotyczne klimaty’ proponuję jeszcze dodać wiórki kokosowe. Pozdrawiam i czekam na kolejne przepisy 😉

  • Ania
    gru 12, 2015 (18:20)

    Zrobiłam dzisiaj na śniadanie :) pychota 😀

Zamieść komentarz

Imię*
E-mail*
Strona