Inkas
Kulinaria
Kanapka z gruszką i gorgonzolą na ciepło

IMG_1858 IMG_1857 IMG_1856

Dla tych, którzy lubią zjeść na śniadanie coś ciepłego, albo nie mają czasu na przygotowanie skomplikowanego posiłku polecam pychotkę. Przygotowanie zajmuje bardzo mało czasu, smakuje wybornie i jest czymś innym niż kanapka z szynką i serem (które tez lubię, żeby nie było).  Smaczego!

 

Składniki

  • 4 plasterki sera gorgonzola
  • 2 duże kromki chleba
  • masło
  • 1/2 gruszki
  • rukola
  • świeżo zmielony czarny pieprz

Przygotowanie

  • Ser wyjąć wcześniej z lodówki, aby zmiękł. Chleb posmarować masłem.
  • Gruszkę pokroić w 1 cm plastry, wyciąć gniazda nasienne.
  • Ser, gruszkę i rukolę ułożyć na kromce chleba, posypać pieprzem, zamknąć drugą, włożyć do opiekacza na około 90 sekund lub do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni na 4 minuty
  • Podać można z odrobiną sosu balsamicznego.

Czas przygotowania do 6 minut

komentarze
  • bartas
    gru 08, 2015 (21:34)

    Zrobiłem, spróbowałem, zajebiste. Polecam 😀

  • IWONA
    gru 08, 2015 (22:04)

    Na pewno spróbuję:-)

  • Dorota
    gru 09, 2015 (20:37)

    Omlecik jutro robie

  • Ewa
    gru 09, 2015 (23:25)

    Przepisy proste, nieskomplikowane. Jak narazie wszystkie skladniki uwielbiam!

  • Ania
    gru 10, 2015 (20:24)

    Oryginalne 😀 nigdy nie jadłam gruszki na chlebie , ale lubię próbować nowe smaki ,akurat tak się złożyło ,że ostatnio mam dużo gruszek w domu 😀
    A rukole po prostu uwielbiam 😀

  • Gosia
    gru 11, 2015 (10:54)

    Najlepszy i tak jest chleb z czipsami! Polecam 😀

  • Pati
    gru 27, 2015 (01:10)

    Bardzo oryginalny zestaw wart wypróbowania

Zamieść komentarz

Imię*
E-mail*
Strona