Wybrałam się do marketu, w którym na półce zobaczyłam masę makaronów w przeróżnych kolorach. Wylosowałam różowy, włożyłam do koszyka i dumnie pobiegłam do kasy. W domu doczytałam, że ma w sobie chili i zdębiałam… Nie mam zbyt wielu przepisów na ostre potrawy, ale to, co wyczarowałam dziś, jest naprawdę dobre.
Składniki:
- 2 garści krewetek
- 3 ząbki czosnku
- 200g makaronu z chili
- 1 pomarancza
- oliwa pomarańczowa
- łyżeczka masła
- garsć pestek z granatu
- sól, pieprz, chili w proszku
Przygotowanie:
- Czosnek pokrój na drobną kosteczkę i podsmaż na oliwie pomarańczowej.
- Umyj krewetki w ciepłej wodzie, zdejmij ogonki, wrzuć na patelnię i smaż z czosnkiem około 7 minut. Dodaj łyżkę masła i skórkę pomarańczową, dopraw solą i pieprzem. Duś jeszcze kilka minut.
- Zagotuj makaron, dodaj do krewetek i przesmaż wszystko razem około 3 minut.
- Podawaj z pestkami granatu i skórką pomarańczową.
Nie znoszę owoców morza, sorry i nawet Ty mnie nie przekonasz Anetko