Inkas
Kulinaria
SŁOIKI Z WILANOWA. GRANOLA Z ORZECHAMI I CZEKOLADĄ.

img_3832img_3833

 

W tym roku postanowiłam wziąć udział w akcji „Słoiki z Wilanowa”. Kiermasz domowej roboty przetworów odbędzie się jutro w Przedszkolu nr 420 w Wilanowie. Do kupienia będzie też słoik zrobionej przeze mnie granoli. Przyłączcie się, bo cel jest szczytny. Zbieramy na leczenie małego Leosia.

Składniki:

  • 2 szklanki płatków owsianych
  • 1/2 szklanki orzechów (włoskich, laskowych, migdałów)
  • 1/2 szklanki siemienia lnianego
  • 1/2 szklanki nasion dyni
  • 1/2 szklanki nasion słonecznika
  • 1 szklanka rodzynek
  • 2 łyżki oleju kokosowego
  • 4 łyżki miodu
  • 1 łyżka kakao
  • 1 łyżeczka cynamonu
  • 1 tabliczka gorzkiej czekolady
  • szczypta soli

Przygotowanie:

  • Mieszamy suche składniki (orócz rodzynek i czekolady). W garnku rozpuszczamy miód i olej kokosowy, wrzucamy suche składniki.
  • Przekładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i pieczemy około 25 minut w temperaturze 175 stopni C. Sprawdzamy czy się nie przypala.
  • Gotową granolę zostawiamy na blasze do przestygnięcia. łamiemy na kawałki, dodajemy rodzynki i czekoladę, przekładamy do słoika.

Więcej o akcji na www.SloikizWilanowa.pl 

Zapraszam!!!

Zamieść komentarz

Imię*
E-mail*
Strona