Inkas
Bez kategorii
Faszerowane ziemniaki

img-20161031-wa0015 img-20161031-wa0016-1 img-20161031-wa0017 img-20161031-wa0019-1

Kiedy brak mi czasu na dłuższe siedzenie w kuchni, lodówka świeci pustkami a brzuchy są bardzooo głodne, wtedy sięgam po szybkie, sprawdzone a przede wszystkim sycące potrawy. Ziemniaki faszerowane to strzał w dziesiątkę. Idealne dla wegetarian ( wersja bez szynki), idealne dla dzieci (tak znowu można tutaj przemycić co nie co) i idealne na szybką, przyjacielką kolację.

Składniki:

  • 6 ziemniaków
  • szczypiorek
  • kostka sera żółtego
  • kawałek szynki

Przygotowanie:

  • Ziemniaki ze skórką dobrze umyj, ugotuj je w mundurkach, przekrój na połowę i wydrąż miąższ.
  • Ser żółty pokrój w malutką kostkę, dodaj wydrążone ziemniaki, podsmażoną szynkę, czosnek i szczypiorek. Dopraw solą oraz pieprzem.
  • Piekarnik rozgrzej do 200°C. Wstaw naczynie z ziemniakami i piecz 10–15 minut.

 

Zamieść komentarz

Imię*
E-mail*
Strona