Inkas
Desery
PĄCZKI PIECZONE Z CZEKOLADĄ

Zrzut ekranu 2017-02-23 o 12.11.49

 

Tłusty czwartek nie musi być tłusty :) Przyznajcie się, ile pączków pochłonęliście od tej pory? Dla tych, którzy dbają o linię mam propozycję, nie do odrzucenia.

Składniki:

  • 2 szklanki mąki żytniej
  • 2,5 szklanki mąki pszennej pełnoziarnistej
  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • 2 jajka
  • 50g drożdży
  • 400 ml maślanki
  • szczypta soli
  • 1/2 szklanki ksylitolu
  • tabliczka gorzkiej czekolady

Przygotowanie:

  • Maślankę lekko podgrzać, dodawać ksylitol i drożdże. Odstawić w ciepłe miejsce na godzinę.
  • Dodać później resztę składników, wymieszać i znowu odstawić na godzinę.
  • Formować kulki z kostką gorzkiej czekolady w środku.
  • Rozgrzać piekarnik do 180 stopni C i piec około 15 minut.
  • Uważać żeby nie przypalić.

Jeśli zaczniecie teraz, będą jak znalazł do popołudniowej kawy!

 

Ścisk.

Zamieść komentarz

Imię*
E-mail*
Strona